Scrum implementatie

In drie stappen naar succes!

Triomph helpt organisaties met het succesvol implementeren van Scrum. We doen dit in drie stappen:

  1. READY: Training
  2. SET: Team & Faciliteiten
  3. GO: De eerste Scrum Sprint

1. READY: Training
Deze eerste fase richt zich op het vergaren van kennis. Het belangrijkste hierbij is de Scrum training, waarmee we het toekomstige Scrum team in het zadel helpen. Daarnaast bespreken we de succesfactoren met de beslissers van de organisatie, want starten met Scrum lukt niet zonder goed verandermanagement.

2. SET: Team & Faciliteiten
In de tweede fase worden de Product Owner, de Scrum Master en het Scrum Team benoemd. We kijken samen naar de eisen die aan deze rollen worden gesteld en helpen met het maken van de juiste keuzes. We helpen de Product Owner vervolgens om z’n eerste planning (Product Backlog) te maken, tijdens een interactieve sessie met de belangrijkste klanten of stakeholders. En tot slot moeten er natuurlijk allerlei facilitaire zaken worden geregeld, zoals een Scrum Board, Planning Poker kaarten en de onmisbare Post-its (kijk ook eens in onze webshop).

3. GO: De eerste Scrum Sprint
In de derde stap van de implementatie start de eerste echte Scrum Sprint. Het team gaat aan de slag, waarbij Triomph ondersteuning biedt als Scrum Coach, interim Product Owner of interim Scrum Master. We zien erop toe dat het Scrum proces op de juiste wijze wordt toegepast en samen borgen we de nieuwe manier van de werken.

Starten met Scrum duurt niet lang. De vuistregel is dat we in de eerste week alle voorbereidingen doen (Ready, Set) en in de tweede week de eerste Sprint (Go) begint.

Interesse in een Scrum implementatie in jouw organisatie? Laat dan hieronder je gegevens achter.